13 června 2023

Třese se to, třese...

Právě sleduji napínavé kroužkování na dvou čapích hnízdech, když se začne všechno v domě silně třást. Bez upozornění...


Jen místo předních kol měl vpředu obří válec, a nebyl parní

Nechápu co se to děje. Nervíky mám napnuté z kroužkovací akce na čapích hnízdech, ale chápu, že to chvění nemůže souviset se sledovanou akcí. Je to fyzické, strašidelné. Až najednou na to přijdu. 

Pracuje se na utužení povrchu právě opravované cesty u stání kontejnerů na tříděný odpad. Přece jen se jdu ven přesvědčit, beru si Terezku na vyvenčení, abych nelezla ven jako drbna, která musí všechno vědět a vidět.

Je to tak. Po úseku navezené drtě z nějaké asfaltové silnice se projíždí obří válec, který si pomáhá třesením. Je to hodně blízko domu, takže se chvění přenáší přímo z podloží. A jsem doma. Není to zemětřesení! Ale pěkně mě to vylekalo 😏

Kitty


4 komentáře:

  1. Dobrá cesta a kontejnery v blízkosti jsou důležité a pomohou k menší námaze. Mimochodem : zajímat se, co se děje není "drbna", ale prostě zájem o dění okolo a je to docela normální a mnohdy užitečné vědět....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Prostě, máme radost, že se nám přiblížily VŠECHNY KONTEJNERY, ne jen ty na komunální odpad. A jak to bylo nakonec jednoduché. Slyšela jsem dřív obavy od poučeného, že obec má strach, že to bude hodně drahé. Už stání na normální kontejnery (v celé obci) prý stály dost přes 120 000 (4 krásná stání s ohrádkami a moderními kontejnery)

      Vymazat
  2. Anonymní17:18

    Kitty,takové zvuky my máme pořád.Přesně pod okny máme ulici,o které rozhodli představitelé Karlových Varů.Takže nám nepomůže žádné stěžování.Prý mají jezdit obchvatem,ale oni jezdí s těžkými náklady přes město. Eva H.

    OdpovědětVymazat
  3. To musel být opravdu rachot. Slabší povahy by to mohlo vylekat. Maru měj se hezky.

    OdpovědětVymazat