16 června 2022

Jak chytat MOUCHY

 Jde opravdu o mouchy, hlučící masivní mouchy na mých oknech...

Prostě velká černá moucha

Jak už tak občas sedím u PC a sleduji čápy, často se ozývá bzučivý zvuk, který vydávají mouchy. Velké, černé, otravné, rušící. Říkám jim masařky a jsem už na ně přímo alergická 😕

Už jsem přišla na to, že rozlítané je málokdy chytím. Mám na oknech záclony a okolí oken přizpůsobené k tomu, abych dokázala rychle odsunout psací stůl a zahájila ráznou akci. Mouchu, kterou hodlám ulovit, pomocí záclony přitisknu na okno a zmáčknu. Víc snad nemusím objasňovat, jak bych to udělala dřív. Teď už vidím jen svůj cíl - zrušit rušení a úlovek donést slepicím. Jedna mě přímo vyhledává - kdykoliv přijdu k nim a skloním se, už běží ke mně a uzobne jednu nebo dost zneškodněných much první. 

A tak jsem vlastně živoucí mucholapka 😂

Nesuďte moc přísně tento štěk - prostě se chci pochlubit, že mi odlehly větší starosti se zahradami a přišlo mi, že už jsem dlouho nic objevného nepřidala na svůj blog. A současně zkouším, jestli se ještě dokážu orientovat v přidávání článků na blog. Jsou jistě důležitější věci, ovšem takové objevné (pro mě) štěky do rubriky "Moje objevování Ameriky" jsou pro mě povzbuzením i relaxací. 

Zdraví vás odpočívající Kitty




4 komentáře:

  1. Tak to je tedy dobré. Ty nemáš plácačku? My ji máme v každé místnosti, ale mouchy moc nejsou. Do druhého patra se jim nechce. Jen piš, vždyť ty to umíš a moc dobře.☺

    OdpovědětVymazat
  2. Plácačku mám, taky vlastně aspoň 10, všude na dosah. Ale honit muchu po místnosti - už jsem pochopila, že kdo si počká, ten se dočká, že unavená mucha sedne na sklo okna nebo rám a tam už ji bezpečně dostihnu. Potom ji seberu do sklenice od hořčice (ještě echt originál) a nakonec odnesu slepičkám víc much najednou. To potom klepou vajíčka do hnízd jedna radost ;-)))

    OdpovědětVymazat
  3. Docela jsem se pobavila představou, jak tu mouchy chytáš. :-D

    OdpovědětVymazat
  4. Anonymní09:25

    Nechytám lelky, bavím se zajišťováním proteinů pro slepice ☺

    OdpovědětVymazat