16 června 2025

Rizikový slavnostní oběd?

 Před pár dny jsem se dozvěděla pro mne docela šokující zprávu. Týkala se slavnostní krmě...



Tedy teď jen krátce. Jednou jsem si uvařila docela zajímavý oběd. Jeho obsahem byla obyčejná těstovina. Tvarem, opracováním, a hlavně konečným vzhledem. A ne, nebyla to mou častěji mile zmiňovaná tarhoňa. Surovinou byly dost velké těstovinové trubky, podle mě ale netradičně připravené 😩

Návštěvě jsem pokrm nabídla. Dlužno podotknout, že ne jako hlavní jídlo. Jen jako možnost, nápad. Nakonec na jeho předložení ani nebyl čas. 

Mne nic nevarovalo. Až po pár hodinách jsem se dozvěděla, že pro obmyšlené hosty byla forma, tvar i pohled nezvyklý, snad až šokující. Podotýkám, že masová složka u něho nechyběla. 

Co už teď? Aspoň že jsem se to brzy dozvěděla a už vím, že taková krmě není pro všechny stravitelná. Ale tvrdím za sebe, že jen pohledem. Co teď už? Já taky běžně nejím kraby nebo osvědčené mořské plody 😚

Po brněnsku - TOŽ TAK. Nakonec byl šok pro mě větší než asi pro návštěvu. A - je to aspoň námět na článek. I když jsem si nechala na napsání hodně času. Nerada zveřejňuji neúspěchy na straně pokrmů. 

Kitty

6 komentářů:

  1. Bylo to s kečupem? Posypané sýrem?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, s domácím kečupem ještě mé vlastní výroby. Na posypání sýrem nedošlo, protože pokrm nikdo nejedl. Na posypání došlo později, aby byl sýr čerstvý :-)

      Vymazat
  2. tsssssss, škoda, že jsem tou návštěvou nebyla já. Nic by Vám nezbylo. Nedávno jsem byla na pracovní návštěvě a nezbylo po mě ani zrnko rýže. Trubky i rýži tedy mohu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A zrovna tvoje reakce mě potěšila. No už dávno z toho nic nezbylo, dokonce se mi to vydařilo líp než při prvním vaření. Obmyšlení včera vzpomněli na šok, jen se na to jídlo tehdy podívali. Kdyby ochutnali! Ale vyletěli dřív než rychleji - i takto se dá vypudit návštěva ;-)))

      Vymazat
  3. Podle mě normální těstoviny a já bych je s chutí snědla. To bylo normální dost neslušné od hostů, copak normálně těstoviny nejí? Nedávala bych jim prostě na stůl případně nic. Kafe a sušenky a hotovo.😀❤️

    OdpovědětVymazat
  4. Anonymní08:33

    Mne chutná všechno, hlavně že to uvaří jiní. Co se týče těstovin, tak u nás všechny - malé, velké, tenké, tlusté, krátké dlouhé, červené, zelené, sladké, slané.....prostě všechny. Jsou šup šup a hlavně netlačí v bříšku. - Míla

    OdpovědětVymazat