Stránky

10 února 2024

Nový přírůstek do bytu

 Uvítala jsem nový přírůstek zařízení v bytě v Brně...

Stín v odpadu je jen nedostatek osvětlení

To je on, mého srdce šampion! Ve čtvrtek 8. února nahradil starý nízký záchod, který už ani nešel lehce udržovat. 

Potřebovala jsem zvýšit výšku sedu a navrhovala jsem přidat tam jen 10 cm vysoký nástavec. Zpočátku to vypadalo, že bude jen ten nástavec. Synovec s instalatérem cosi potichu řešil, potom jsem zaslechla, že to musí prvně "vydýchat". Instalace se o den opozdila, asi proto, že pan odborník musel sehnat celý komplet. Takže teď už záchod nejen správně splachuje, ale na vlastně původní výšce WC mísy je přišroubovaný plastový nástavec.  Ten řeší to, že se mi na něm bude krásně sedět jako na trůnu a hlavně se lehce zvednu. To pracné nedůstojné páčení se do stoje už nehrozí 😀

Fotka je nedokonalá, je tam málo světla. Kdo se ale chcete podívat na pořádné fotky, hledejte "sanitární keramika" 👍



Obě části mají samostatné poklopy

Vítám nového člena tohoto bytu a doufám, že bude dlouho a dobře sloužit ✌

Zdraví a doufá Kitty






14 komentářů:

  1. Zdá se mi to docela viditelné, ale jak chceš, zkusím to. Navíc již několik let nazpátek nástavce na přišroubování k původnímu wc nabízeli. Jsi vysoká, já naopak jsem ráda, že máme "posezení" nižší a dětem menším- vnoučata to také vyhovuje.

    OdpovědětVymazat
  2. Kitty, tak ať dobře slouží.
    Máme od listopadu na záchodě madlo, vybrala jsem si ho jako dárek k výročí svatby, kytkama jsem pohrdla. Ocenila jsem to hned první den po propuštění z nemocnice.

    OdpovědětVymazat
  3. Anonymní11:24

    Aha, takže to je "jen" nástavec na normální WC, příteli to bylo hned divné, jak jste psala, že budete mít zvýšený WC, jak by se řešil odpad a přívod vody, který je dělán standartně a nelze navyšovat v cm. Koukáme na tu fotku, takže to původní prkýnko i víko - zůstává, akorát je nyní to víko např. nefunkční, neb zavřít nad tím víkem z původního wc vlastně nejde?
    Ano je to výhoda asi pro starší lidi, že nemusejí mít madla, ale je pravdou, že když příjdou vnoučata nebo menší osoby, zase jim to nevyhovuje, ale to se Vás netýká a vy jste s tím co máte nyní velmi spokojena a o to přeci šlo! :-) Tak si užívejte trůnění na trůnu v pohodě a bez umývání skluzu potřísněných od stolice a ať se i nadále daří samé pozitivní zprávy. :-)
    Mona

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to úplně nový záchod. Mísa, splachovač a na míse připevněný nástavec (mísa i nástavec mají vlastní víko). Čili odpad ven zůstal jak byl. Nástavec včetně jeho víka se dá odmontovat pomocí plastových šroubů.
      Při ortopedických operacích mají na odděleních i originální vyšší mísy nebo jen ty dodatečné nástavce - nízké sedání je tam nepřijatelné :-)

      Vymazat
  4. také už jsme uvažovali o zvýšení toalety.

    OdpovědětVymazat
  5. Jen na okraj. Někde jsem četla, že při nižším posedu se lépe vyprazdňuje -sklon těla. Uváděli tam i ty "arabské" wc v podlaze a dřepění. Tak nevím...☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to asi pravda. Ale pro případ zácpy můžu odmontovat nástavbu a budu mít nižší posed hned ;-)))

      Vymazat
    2. Také jsem to četla. A docela bych tomu věřila. pak by možná pro snadnější vstávání bylo lepší madlo.

      Vymazat
  6. Kitty,tak ať slouží ve dne v noci ku pomoci🥰 Jo, pomáhat si k lepšímu žití je potřeba,my máme madlo.🍀

    OdpovědětVymazat
  7. Anonymní09:15

    Dobrá vychytávka, ať dobře slouží.

    OdpovědětVymazat
  8. Je to důležitá část domácnosti. Nebo víc - možná nejdůležitější. Kuchyň si klidně můžeš udělat v obyváku, ale jak si nemáš kam odskočit, nastává malér. - Takže dobrá věc se podařila.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za komentář, je to pravda. A aby se starucha z mísy WC lámala s pomocí rámu dveří - nedůstojné. Teď už vstávám jako elegantní stařenka ;-)))

      Vymazat
  9. Anonymní23:18

    Milá Kitty první zvýšeninu jsem dostala od obvodní doktorky po operaci brišní lokality a loni mi pan instalatér dodal celý nový vysoký, protože jak nemohu na ty nohy, tak věděl přesně, co je třeba. Pečovatelky, které chodily dělat úklid měly vždy tendenci nástavec odšroubat, ale nikdy už to nebylo pevné. Kdežto nyní si to nemohu vynachválit. Otavínka

    OdpovědětVymazat
  10. Nový WC si pochvaluji. Teď jsem byla u sestry, ta má nízkou mísu, lámala jsem se do stoje za pomoci fofr hůlek a vzdychání (tichého klení). To už zde nemusím, jen občas utáhnu plastové šrouby nástavby. Ale je to milá kvalita a důstojné užívání :-))

    OdpovědětVymazat