Stránky

03 února 2024

Jak nakonec dopadla DIVIZNAČKA

Natrefila jsem na rubriku o mém bylinkaření a dnes mám k tomu co říct...


Jsem už tři měsíce v bytě v Brně a latifundie divizen zůstala u bývalého domu. Moje divizny osiřely. A že se jich do letošního roku všude objevily stovky rostlin, které budou letos kvést. Jenže bez své "diviznačky" 




Na horní zahrádce už podle očekávání vytlačily divizny všechny pěstované rostliny. Už se k nim nebudu vracet, i když je mi to líto. Život oponou trhnul a já jsem farmičku opustila. Pobyt v ní už byl nad mé síly. A zatím se k obírání květů nikdo nepřihlásil.
 
Pro svůj blog zůstávám i nadále diviznačkou. Ale tématika mých článků už nebude JEN o diviznách. I když, až se vrátím do farmičky k poslednímu stěhování věcí do Brna, už budu jen lítostivě fotit záplavu rostoucích divizen, které letos vykvetou ve velkém množství. Tak se mnou a s diviznami život zatočil. 




Život pro mě snad ještě nekončí a snad se "mých milých" divizen na venkově přece jen někdo ujme. Třeba nakonec i milá souseda nad nimi, jejíž syn chová včely. Celé roky jim bylo moje bylinkaření prospěšné. Ale to se uvidí až časem :-)))

Diviznačka Kitty








7 komentářů:

  1. Milá Kitty, sleduji tě už mnoho let a obdivuji tvoji veselou povahu. Když jsme jeli loni kolem domu, kde jsi léta žila, moc jsem váhala, zda zabušit na dveře, ale to by můj šofér asi vrčel, neb by to nebylo na chvíli. Pa a žij hezky a zdravě. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. Teď už ale mě v tomto domě nenajdeš, ale v létě za tím domem uvidíš neuvěřitelné bohatství divizen. Třeba se zastavíš příště a můžeš se s nimi potěšit. Rozhodně jsi se měla zastavit, třeba by se bavil i tvůj vozataj. Jako už víckrát manželé Fenzovi ;-)))

      Vymazat
    2. Jirka20:13

      Kitty chápu, že to pro Tebe není jednoduché, ale není všem dnům konec. Přijde jaro, zase bude hezky, budou zpívat ptáci a pokvetou kytky - i ty Tvoje divizny. To Ti dodá energie a zlepší náladu. Neházej flintu do žita. Nejsem členem Babišova hnutí (nebo strany?) a přesto říkám "ano, bude líp".

      Vymazat
  2. Kitty, co už,najdeš si jinou zábavu. Budeš se kochat přírodou a zůstane u vzpomínek.🍀

    OdpovědětVymazat
  3. Ty divizny jsou krásné, je škoda léčivky nevyužít. Nenašly by se třeba děti v nějakém přírodopisném kroužku ve škole, které by je nasbíraly mna těch dříve tvých sítech usušily a prodaly si je na nějaké drobnosti.

    OdpovědětVymazat
  4. Sbírání květů divizen je specifická práce Jakmile začnou kvést, po tak 3 měsíce je třeba je obírat denně dopoledne, každý den. Sušení je taky věda - nesmí se sbírat mokré květy, jen tak do 11 hodin, sušení na sítech je snadné, uskladnění chce znalost, aby usušené květy nezplesnivěly. Atd. atd. - v ty měsíce je člověk divizně přítelem i sluhou.
    A žáčci? Do školy už nesbírají ani kvetoucí černý bez a jiné bylinky, nejspíš pomerančovou kůru a šípky. Kdo nemá babičku, ten do školy nic neodnese. Na drobnosti? Při dobrém kvetení se dá dojít k tisícům peněz. Jen to holt chce denně se těm zlatým diviznám klanět, se při takovém počtu kvetoucích, jako to vypadá letos, i 3 hodiny dopoledne.

    OdpovědětVymazat
  5. Teď už vím, že dědička vykopala všechny divizny a odnesli je do biokontejneru. Je to jediná cesta, jak se jich zbavit a nenechat si zaplevelit diviznami celou zahrádku. To je běh života - není schopná Diviznačka, nejsou divizny. Ani mi to není líto - farmička bude existovat v jiných formách :-)

    OdpovědětVymazat